avui va de fruita en conserva



Qui no té a casa una fruitera amb alguna pometa, tronja, pera?  Oi que si? Doncs avui us proposo fer una conserva de fruita.
M´agrada molt menjar-me la fruita a queixalades, escoltar ell "crec" d´una poma ben vermella..., tot i així trobo molt interessant  preparar la fruita en conserva, per poder trobar en ella una textura diferent...inclús poder aromatitzar-la.
És ben senzill....es tracta de submergir la fruita escollida en un almíbar. Per qué en almíbar? Doncs aquest perparat conté alts nivells de sucre, que al impregnar la fruita evita que aquesta no entri en contacte amb l´aire i no s´oxidi. A més es manté la fermesa del producte.

Preparem-ho?

Ingredients:

Fruita: 1 tronja, 1poma, 1 kiwi
Prunes
Pebre rosa en grà(imatge)
Canyella en branca (imatge)
Menta fresca
Sucre
Aigua
Un pot que tanqui herméticament

En un cassó posem 200ml d´aigua i 400gr de sucre. Deixar a foc lent, i anem observant com el sucre es dilueix a l´aigua.
Mentres preparem la fruita. La tronja, sense pelar la tallem a rodanxes, el kiwi, pelat i a rodanxes i la poma pelada i tallada en forma de quart de lluna, sense llavors.
Submergim la fruita i les prunes a l´almíbar i ho coem lentament. És el moment d´aromatitzar-ho: les fulles de menta, una branca de canyella i una quants grans de pebre rosa.L´olor que despren, és tendra i delicada.





Quan ja tenim la textura que buscavem, ho retirem del foc. Amb cura, anem col.locant la fruita, prunes, canyella, pebre...al pot hermètic i ho deixem refredar. Tanquem el pot i ja tenim la conserva feta.
 
 
Avui he escollit aquestes fruites, però i si ho fèssim de  peres de sant Joan i albercocs? O néspres i cireres?
Aquestes conserves poden ser les nostres millors aliades en un gelat de vainilla, prevaiment escalfades una mica....o en un formatge fresc, mató. També les podem utilizar en un ànec rostit, en un jarret de vedella o porc fet al forn...i perque no en un peix fet a la planxa o forn, com una orada?
 
Us deixo una idea més.....